ACTIE BLIJDORP VOOR DE ZORG SUCCES: 4.500 uitjes gedoneerd!

Vandaag maakte de directeur van Diergaarde Blijdorp, Erik Zevenbergen, de zorgmedewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam blij met 500 entreebewijzen, die zijn gedoneerd in het kader van de SamenSterk-actie. Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis nam ze samen met een aantal zorgcollega’s in ontvangst. De acht andere zorginstellingen en goede doelen worden eveneens verblijd met elk 500 gedoneerde toegangsbewijzen.

Succesvolle actie
Diergaarde Blijdorp, diverse zorginstellingen en enkele goede doelen sloegen in april de handen ineen door samen een actie op te zetten. Hierbij werd steun gevraagd voor de zorg, kwetsbare kinderen en eveneens voor Blijdorp zelf. Voor ieder verkocht entreebewijs in de periode 10 april t/m 10 mei, schonk Diergaarde Blijdorp een entreebewijs aan zorgverleners en kwetsbare kinderen.

Het resultaat is hartverwarmend: met dank aan heel veel Blijdorp fans, bedrijven, gemeente en de Vereniging Vrienden van Blijdorp, worden 4.500 zorgverleners en kwetsbare kinderen blij gemaakt en hebben iets leuks om naar uit te kijken. Want een leuke en ontspannen dag kunnen deze mensen best gebruiken! Ook de dierentuin zelf is blij met alle steun die zij kreeg dankzij de verkochte tickets.

Diergaarde Blijdorp werkte met deze actie samen met het Erasmus Medisch Centrum, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis &Vlietland, Ikazia Ziekenhuis, Humanitas, Laurens en Aafje, de Stichting Het Vergeten Kind en de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Diergaarde Blijdorp weer open!
Diergaarde Blijdorp gaat vanaf 20 mei gefaseerd weer open voor bezoekers, waarbij de eerste dagen zeker gereserveerd zijn voor abonnementhouders. Iedereen moet online een entreetijd reserveren, om rijen te voorkomen. Als alles goed blijft gaan verwacht Blijdorp op 2 juni open te kunnen gaan voor dagbezoekers. Door telkens op te schalen hoopt Blijdorp uiteindelijk uit te komen op zo’n 5.000 mensen per dag, dit is ongeveer 50% van de normale capaciteit.

Steun Blijdorp blijft nodig
De heropening van Diergaarde Blijdorp betekent niet dat het weer helemaal ‘business as usual’ zal zijn. Door de sluiting van de afgelopen maanden en de gefaseerde heropening mist de Diergaarde nog altijd een groot deel van haar inkomsten, terwijl de kosten gewoon door blijven gaan. Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk. Al het geld wordt geïnvesteerd in renovatie van dierverblijven, educatie, onderzoek en natuurbehoud.

Erik Zevenbergen, directeur van Diergaarde Blijdorp: “De beste manier om Blijdorp te steunen is een abonnement te nemen, maar je kunt ons ook op andere manieren steunen. Je kan zelfs een dier of plant adopteren.‘’ Geïnteresseerden kunnen zich laten inspireren op www.diergaardeblijdorp.nl/steun-ons/

Het bericht ACTIE BLIJDORP VOOR DE ZORG SUCCES: 4.500 uitjes gedoneerd! verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *