Blijdorp open als testlocatie op 30 april

UPDATE 20 APRIL:

Blijdorp heeft besloten om alleen op vrijdag 30 april mee te doen aan de testdag. De testen van zaterdag 1 en zondag 2 mei komen dus te vervallen. Volgens de routekaart van de overheid is het vooruitzicht nu dat dierentuinen op 11 mei zonder testen maar met coronamaatregelen weer open kunnen.

De tijdsloten & tickets voor de testdag kunnen vanaf woensdag 21 april vanaf 10 uur geboekt worden. Wij menen dat wij onze bezoekers een veilige dag uit kunnen bieden zonder coronatests. Blijdorp heeft bijna 28 hectare groen vooral in de buitenlucht.

INFO & VEELGESTELDE VRAGEN TESTDAG 30 APRIL


bericht 8 april:
Dinsdag 6 april werd in de media bekendgemaakt dat de overheid bij een aantal testlocaties wil onderzoeken of het proces van toegang met een coronatest werkt. Ook Diergaarde Blijdorp is gevraagd om hieraan deelnemen.

Wij menen dat wij onze bezoekers een veilige dag uit kunnen bieden zonder coronatests. Blijdorp heeft bijna 28 hectare groen vooral in de buitenlucht en heeft in 2020 laten zien met diverse maatregelen dat een veilig bezoek mogelijk is. Toch hebben we besloten om mee te doen aan de pilots maar wel op andere data dan gepubliceerd door de overheid. Uiteraard is alles er verder op gericht om na deze pilot zo snel mogelijk ‘normaal’ open te kunnen zonder verplichte coronatest vooraf.

De voorwaarden voor deze testdagen zijn dus niet door Blijdorp maar door de overheid bepaald. Het zegt nog niets over de regels die gelden wanneer we weer mogen heropenen. Het is goed dat de overheid onderzoekt hoe de samenleving weer verantwoord geopend kan worden. Wij willen daaraan ook graag ons steentje bijdragen. Wij zijn dankbaar dat we dankzij de financiële steunpakketten van de overheid onze planten en dieren kunnen blijven verzorgen en onderhouden. Voor alle duidelijkheid: de Diergaarde is dus nog steeds officieel gesloten tot nader bericht.

Momenteel zijn we in overleg met de betrokken instanties over wanneer en hoe we veilig weer open kunnen. Vooralsnog zal de test plaatsvinden op 30 april, 1 en 2 mei. < UPDATE 20 APRIL: 1 & 2 mei zijn vervallen.>  We starten het beschikbaar stellen van tijdsloten op woensdag 21 april. Zodra we meer informatie hebben over de testdagen of een eventuele opening, zullen we dat melden op de site.

Voor meer informatie over de testregels verwijzen we naar testenvoortoegang.nl. Kinderen tot 13 jaar hoeven niet getest te worden.

Laten we hopen dat we snel weer terug kunnen naar ‘normaal’.


INFO & VEELGESTELDE VRAGEN TESTDAG 30 APRIL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *