BLIJDORP VANAF 3 JUNI WEER OPEN VOOR IEDEREEN

ABONNEMENTHOUDERS EN DAGBEZOEKERS

Informatie voor abonnementhouders

Informatie voor dagbezoekers

Ruim een week geleden opende Diergaarde Blijdorp de poorten voor haar abonnementhouders met een verplichte entreetijdreservering. Vanaf 2 juni kunnen ook dagbezoekers voor het eerst een entreetijd reserveren en zo hun geliefde Diergaarde weer bezoeken. De openingstijden worden verruimd, waardoor bezoek van 09:00 tot 17:00 uur in Blijdorp kan vertoeven. De laatste entreemogelijkheid is om 15:45 uur en zal vooral in de smaak vallen bij abonnementhouders, die graag een korte wandeling maken of even de speelplaats willen bezoeken. Alleen voor abonnementhouders (met geldig abonnement en entreetijdreservering) gaat ook de monumentale entree aan de Rivièrahalzijde weer open. Zo wordt drukte bij de hoofdentree aan de Oceaniumzijde voorkomen en kunnen de bezoekers goed worden gespreid. Straks mogen er al maximaal 3.500 per dag in plaats van 2.000 de dierentuin bezoeken.

De uitbreiding betekent dat vanaf 28 mei abonnementhouders weer entreetijden kunnen reserveren voor de periode van 2 tot en met 30 juni. Voor dagbezoekers zal de reserveringsmodule om een toegangsbewijs te kopen en een entreetijdreservering te maken vanaf 2 juni open gaan. Ook dagbezoekers die al een geldig e-ticket hebben, of een speciale kortingspas of -actie benutten, kunnen dan entreetijden reserveren voor de periode van 3 tot en met 30 juni.

Maatregelen effectief De afgelopen periode, waarin de zeer beperkte capaciteit bijna iedere dag volledig was volgeboekt, wordt beschouwd als een succes. Uit onderzoek onder ruim 1.000 bezoekers bleek dat 98% zich gedurende het hele bezoek veilig heeft gevoeld. De maatregelen die Blijdorp heeft genomen om zowel veilig als ontspannen van de prachtige natuur in de Diergaarde te genieten, zijn dus effectief. De stewards, die Blijdorp door het hele park heen inzet, hebben dan ook vooral bezoekers kunnen helpen en hebben nauwelijks hoeven aanspreken of handhaven. Wel zijn telkens verbeteringen gesignaleerd om de aanwijzingen voor bezoekers nog duidelijker te maken. Daarnaast wijzen borden mensen ook op hun eigen verantwoordelijkheid als het ergens tijdelijk wat drukker is.

Voorzichtig opschalen In goed overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mag Blijdorp opschalen tot uiteindelijk 40% van haar normale capaciteit, wat zo’n 5.000 bezoekers per dag betekent. Die stap zet Blijdorp nog niet. “Dagbezoekers kennen ons park minder goed dan abonnementhouders en we verwachten dan ook dat wij van de eerste periode dat zij ons weer kunnen bezoeken toch weer kunnen leren en verbeteren. We doen het echt stapje voor stapje.” aldus directeur Erik Zevenbergen.

Steun nodig Hiermee is zeer nog niet alles weer terug bij het oude. Ook in dit ‘nieuwe normaal’, met weer een toenemend aantal bezoekers, is de positie van de Diergaarde niet benijdenswaardig. “We lijden ook bij 40% van onze normale capaciteit aan bezoekers nog steeds verlies en we moeten dan ook alle zeilen bijzetten. We doen alles met eigen mensen, snijden in de kosten waar we dat kunnen en moeten onze ambities, die we begin maart presenteerden, in ieder geval voor de korte termijn bijstellen. Mensen die de Diergaarde willen steunen kunnen natuurlijk een doorlopend abonnement nemen, maar ook het kopen van de Blijdorp producten in de online winkel of het adopteren van een dier is mogelijk. “Alle beetjes helpen uiteraard en we zijn enorm blij met de steun die we al krijgen. Sommige mensen willen voedsel doneren voor de dieren. Dat is echter geen zorgpunt en dat kunnen we zelfs niet aannemen. Maar dat men aan ons denkt is hartverwarmend.”

Diergaarde Blijdorp is een ideële stichting zonder winstoogmerk. De kosten die voor een groot deel gerelateerd zijn aan de verzorging van de dieren, moeten worden terugverdiend met beperkte entreegelden, parkeeropbrengsten (vanaf 2 juni weer betaald parkeren) en horeca-inkomsten.

De terrassen in het park gaan vanaf 2 juni open. Uiteraard wordt de veilige afstand tussen de tafels in acht genomen en kan er alleen bij de horecapunten eten en drinken afgehaald worden. Zo wordt voorkomen dat er bedienend personeel de gehele dag door in contact komt met bezoekers. Rolstoelen en kinderwagens, die na ieder gebruik ontsmet worden, blijven gratis te gebruiken voorlopig, als service aan de bezoekers.

Het bericht BLIJDORP VANAF 3 JUNI WEER OPEN VOOR IEDEREEN verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *