DIERGAARDE BLIJDORP (HER)OPENT HAAR DEUREN!

Weer open voor abonnementhouders

Voor de tweede keer in haar bestaan vanaf 1857 moest Diergaarde Blijdorp haar deuren tijdelijk sluiten. De laatste keer was tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Rotterdam haar hart verloor tijdens het bombardement. “Het verzorgen van de dieren bleef natuurlijk gewoon doorgaan, net als het noodzakelijke onderhoud. Maar het was stil, te stil in de tuin”, zegt directeur Erik Zevenbergen, “Dat is een rare gewaarwording met dit prachtige weer en ruim 28 hectare prachtige natuur. Het doet ons echt goed om al die blije gezichten weer te zien.”

Samenwerking
De afgelopen periode heeft Blijdorp in nauw overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meerdere dagen proefgedraaid om de officiële heropening op 20 mei zo goed mogelijk te laten verlopen. Eerst met de eigen medewerkers, daarna met vrijwilligers, Vrienden van Blijdorp en zakelijke relaties. De aantallen zijn daarbij telkens behoedzaam opgeschaald om zo lerend en evaluerend bij te kunnen stellen. Burgemeester Aboutaleb: “Diergaarde Blijdorp heeft actief de samenwerking gezocht met de Veiligheidsregio om samen te werken aan een veilige heropening. De enorme inzet van alle medewerkers om dit voor elkaar te krijgen was hartverwarmend. Ik ben blij dat Blijdorp, als Rotterdams icoon, weer heel veel mensen een veilig en ontspannen dagje uit kan bieden”.

Entreetijd reserveren
Om de Diergaarde te kunnen bezoeken moet online een entreetijd worden gereserveerd. Zo worden de bezoekers gefaseerd binnengelaten en heeft iedereen voldoende ruimte. Op maandag 18 mei ging de reserveringssite open en na enkele korte haperingen in het systeem, konden alle wachtenden een entreetijd reserveren. Vanaf de opening woensdag 20 mei tot en met zondag 24 mei, het Hemelvaartweekend, is volledig volgeboekt.

Beoogde aantal bezoekers
Het aantal bezoekers dat Diergaarde Blijdorp per dag kan ontvangen wordt langzaam opgebouwd naar het beoogde aantal van ongeveer 5.000. Dat is 50% van de normale hoeveelheid bezoekers per dag. De snelheid waarmee dat kan,  hangt af van de ervaringen die worden opgedaan met de opening voor de abonnementhouders. Daarna worden ook dagbezoekers, met een regulier entreeticket en een gereserveerde entreetijd, toegelaten.

Het bericht DIERGAARDE BLIJDORP (HER)OPENT HAAR DEUREN! verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *