DIERGAARDE BLIJDORP T/M 28 APRIL GESLOTEN

ACTUELE INFORMATIE & VEELGESTELDE VRAGEN M.B.T. CORONA
ONDERTUSSEN IN BLIJDORP: beleef Blijdorp online

Update 1 april 2020

De aangescherpte richtlijnen, die op dinsdag 31 maart werden afgekondigd door het kabinet in het kader van bestrijding van het coronavirus, hebben ertoe geleid dat Diergaarde Blijdorp tot en met 28 april geheel niet toegankelijk is voor bezoekers. De Diergaarde was tot vandaag uitsluitend geopend voor abonnementhouders en had reeds alle binnenverblijven en gebouwen gesloten.

Met de sluiting van scholen, horeca en sportclubs is het signaal dat het openbaar leven stil dient te liggen om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden glashelder. Diergaarde Blijdorp neemt daarin haar verantwoordelijkheid zeer serieus. Daarnaast voorziet Blijdorp dat meer mensen de komende dagen en weken op zoek zullen gaan naar een leuke dagbesteding. Dit zou tot onwenselijke drukte en groepsvorming kunnen leiden en ook daarom is op dit moment besloten tot een totale sluiting voor alle bezoekers.

Een dierentuin kan echter nooit volledig sluiten. Erik Zevenbergen, directeur van Diergaarde Blijdorp: “De vele unieke dieren en planten, die helaas nu even niet meer te bewonderen zijn, blijven natuurlijk verzorging vragen. Er zal dus met een beperkte bezetting doorgewerkt worden. We werken reeds in kleine, gescheiden teams om risico’s zoveel mogelijk te spreiden en te vermijden en onze dieren en planten zo goed mogelijk te kunnen blijven verzorgen. Alle collega’s die vanuit huis kunnen werken, vragen we dat te doen. Via onze sociale media zullen uiteraard regelmatig updates worden gegeven over het wel en wee van onze dieren en planten.”

We volgen de situatie rondom het coronavirus natuurlijk nauwlettend en zullen de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de veiligheidsregio altijd volgen. Op basis van de informatie van vandaag is de kans uitermate klein dat in de komende drie weken de situatie voldoende verbetert om een heropening te overwegen. Bezoek voor de meest actuele informatie onze website.

ACTUELE INFORMATIE & VEELGESTELDE VRAGEN M.B.T. CORONA

Het bericht DIERGAARDE BLIJDORP T/M 28 APRIL GESLOTEN verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *