EERSTE NEDERLANDSE BOMENCOLLECTIE MET INTERNATIONAAL KEURMERK

Een opsteker voor de botanische afdeling! De bomencollectie heeft een internationaal keurmerk behaald: ‘ArbNet Arboretum Level II’. Diergaarde Blijdorp is ook een officiële botanische tuin en is hiermee de eerste Nederlandse bomencollectie met zo’n keurmerk! Arbnet is een wereldwijd netwerk van meer dan 2.000 geregistreerde bomencollecties. Hiervan hebben er 391 dit keurmerk.

Dit internationale keurmerk past in de doelen die we als botanische tuin met het Masterplan ‘Natuurlijk in Blijdorp’ willen behalen! De vier Levels (niveaus) zijn gradaties van ontwikkeling, capaciteit en professionalisme van een arboretum (bomentuin). Het Level II houdt in dat de bomencollecties tenminste 100 soorten bomen en struiken heeft geregistreerd, er vakkundige en betaalde medewerkers zijn, de collectie is geregistreerd en er een bijdrage is met educatieve programma’s en activiteiten die gericht zijn op het behoud en de bescherming van bomen.

Dit Arbnet-keurmerk sluit direct aan bij het eerder in september 2019 behaalde certificaat Botanical Garden van Botanical Gardens Conservation International.

ArbNet heeft als doel om professionele bomencollecties in kaart te brengen en in stand te houden. Hiermee is er een overzicht van de bomencollecties die een bijdrage kunnen leveren aan wetenschappelijk onderzoek, gespecialiseerde collecties en natuurbeschermingsdoelen en –activiteiten. Daarnaast promoten en bevorderen zij het aanplanten, bestuderen en de bescherming van bomen voor een betere wereld!

Het bericht EERSTE NEDERLANDSE BOMENCOLLECTIE MET INTERNATIONAAL KEURMERK verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *