JONGE MAKI’S ‘OP PAD’

De vier pasgeboren ringstaartmaki’s groeien op. De moeders hebben hun handen vol aan het jonge grut. Ze blijven niet netjes op schoot zitten, maar klimmen ook al over hen heen en proberen op eigen benen te staan. Dit alles onder toeziend oog van de moeders en tantes. Ondanks dat je maki’s vaak tegenkomt in dierentuinen, is het een bedreigde diersoort.

Diergaarde Blijdorp steunt het project Madagasikara Voakajy in Madagaskar.
Veel dier- en plantsoorten op Madagaskar zijn bedreigd of raken binnen enkele jaren bedreigd door ontbossing en jacht. Grote stukken natuur worden in brand gestoken om plaats te maken voor landbouwgrond. Het natuurbehoudsproject Madagasikara Voakajy leert jongeren over duurzame landbouw om zo de druk op het reservaat te verlagen. Ook leiden ze jongeren op tot ambassadeurs om de bewoners in en rond het reservaat te inspireren ook de lemuren te beschermen. Via uitzendingen op de radio leren mensen over biodiversiteit.

Ringstaartmaki’s zorgen goed voor elkaar, net zoals de zorghelden nu voor Nederland. Wil jij zorgverleners en kwetsbare kinderen een leuke dag uit geven? Koop dan nu alvast jouw entreebewijs, dan doneren wij er een aan de zorg. Het entreebewijs is één jaar geldig na heropening.

DOE MEE

 

MEER WETEN OVER MAKI’S? KLIK HIER

Het bericht JONGE MAKI’S ‘OP PAD’ verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *