ZELDZAAM ZWART NEUSHOORNTJE ZET EERSTE STAPJES BUITEN IN BLIJDORP

Vanaf donderdag 19 november mag Blijdorp weer open voor een gecontroleerd aantal bezoekers die van tevoren een tijdslot hebben gereserveerd. Twee weken terug moest de Diergaarde verplicht haar poorten sluiten vanwege de aangescherpte landelijke coronamaatregelen.

DOE EEN DONATIE VOOR EEN KRAAMCADEAU

Spannend

De kleine aarzelde in het begin en vond de buitenwereld blijkbaar erg spannend. Moeder Naima wilde wel graag een luchtje scheppen maar dan alleen samen! Bij de tweede poging durfde het kleintje wel naar buiten te gaan. Hij hobbelde dapper achter moeder aan… en belandde per ongeluk al in het modderbadje. VIDEO ONDERAAN DEZE PAGINA.

eventjes naar buiten

De komende periode zal de kleine neushoorn slechts af en toe buiten zijn. Er is geen vast tijdstip en het is weersafhankelijk. De tijd zal langer worden als de dieren meer gewend zijn, in combinatie met het zachte weer. Wanneer hij niet buiten is, kun je hem volgen in de kraamkamers via de webcams op de site of via de Blijdorp-app. Hier en op social media zullen we ook diverse filmpjes en verzorgers-vlogs met unieke kijkjes achter de schermen delen.

NAAR WEBCAMS IN KRAAMSTAL

3-voudig primeur

Het is voor de derde keer dat in Diergaarde Blijdorp èn in een Nederlandse dierentuin een zwarte neushoorn is geboren. Een unieke gebeurtenis en een drievoudige primeur voor Diergaarde Blijdorp. Via de webcams konden vele fans de bevalling vanuit de huiskamer volgen. De webcam-streams zijn op de dag van de bevalling zo’n 400.000 keer bekeken. Extra bijzonder is dat het kalf geboren is op de verjaardag van zijn vader Vungu.

Het is een pittig jonkie die al binnen 20 minuten kon staan en zijn moeder al goed kan volgen. De naam van het jong wordt op een later moment dit jaar bekend gemaakt.

groene oase

Diergaarde Blijdorp is een groene oase met ca 28 hectare buitengebied. Een plek waar menigeen leert houden van de natuur en waar vanuit belangrijke programma’s worden geïnitieerd en volbracht om unieke dieren en planten te behouden.

Kraamcadeau

Door corona en de daaruit volgende maatregelen zoals twee sluitingen en vervolgens beperking van de aantallen bezoekers, moet Blijdorp alle zeilen bijzetten om deze periode financieel door te komen. Steun is zeer welkom. Je kunt de Diergaarde en het neushoorntje steunen met een abonnement of een kraamcadeau.

STEUN DIERGAARDE BLIJDORP

Het bericht ZELDZAAM ZWART NEUSHOORNTJE ZET EERSTE STAPJES BUITEN IN BLIJDORP verscheen eerst op Diergaarde Blijdorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *