De gaafste achtbanen in de Efteling

 Iedereen kent de Efteling van het Sprookjesbos en Holle Bolle Gijs. Voor de echte waaghalzen draait het natuurlijk alleen om de spectaculaire achtbanen die het park heeft. Voor jou is een dagje Efteling pure adrenaline. Het hoogteverschil, de loopings en de scherpe bochten. Daar gaat je hart sneller van kloppen. Om alvast met de voorpret te beginnen, is hier een overzicht van de gaafste achtbanen van het park.

Joris en de Draak

De klassieke houten achtbaan mag op deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Waar vroeger de Pegasus de houten achtbaan van de Efteling was, draagt nu Joris en de Draak deze titel. Je wordt enorm heen en weer geschud door de snelheid en de karakteristieke bouw van een houten achtbaan. Dat geeft houten achtbanen hun charme en intensiteit. Wat maakt deze houten achtbaan speciaal? Naast de indrukwekkende aankleding, kun je racen tegen een ander treintje. Elke rit racen twee treintjes tegen elkaar en het is maar afwachten wie er wint!

De python

Wie Efteling zegt, zegt Python. Deze achtbaan is al jaren het pronkstuk van het park. Natuurlijk zijn er in de afgelopen 30 jaar veel spectaculaire achtbanen gebouwd in de wereld, maar de Python mag er nog steeds zijn. De Python werd gebouwd in 1981 en was met vier inversies een van de meest extreme achtbanen in de wereld. Dat de Python nog steeds zo populair is zegt veel over het tijdloze ontwerp van deze baan.

Baron 1898

Gebouwd in 2015 is Baron de nieuwste aanwinst van de Efteling. De Baron is enorm kort maar krachtig. Je hangt een tijdje verticaal stil, voordat je 37,5 meter naar beneden de grond instort! Je vliegt met hoge snelheid een mistwolk in voordat je onder de grond verdwijnt. Daarnaast is de Baron prachtig aangekleed met een spannende show voordat je het treintje instapt.

En de rest!

Naast deze toppers kent de Efteling natuurlijk nog meer gave achtbanen en andere spannende attracties. Met klassiekers als de Vogel Rok en de Vliegende Hollander er ook nog bij, kun je je de hele dag vermaken met de beste achtbanen van het land.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *