Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot een van de grootste attractieparken van Europa, met 5,18 miljoen bezoekers in 2017. De Wereld van de Efteling bestaat daarnaast uit diverse verblijfsaccommodaties, een golfbaan, een theater en faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten. Met haar televisieseries, kinderradiozender en YouTube-kanaal brengt de Efteling haar sprookjesbeleving steeds vaker bij de mensen thuis. De familiemusicals die de Efteling produceert, zijn eerst te zien in het eigen theater en reizen daarna naar theaters in Nederland en Vlaanderen.

 
 

Medewerkers

In 1952 startte de Efteling met een vaste kern van 15 medewerkers. Inmiddels zorgen meer dan 2.700 medewerkers ervoor dat de Efteling haar gasten telkens weer kan meenemen naar haar sprookjeswereld.

Visie

De Efteling wil sinds 2014 gefaseerd doorgroeien tot een internationale, meerdaagse vakantiebestemming in 2020. De eerste en tweede fase van deze investeringsstrategie zijn met de komst van Baron 1898 en de uitbreiding van vakantiepark Bosrijk (eerste fase) en dark ride Symbolica en Het Loonsche Land (tweede fase) afgerond. De derde en laatste fase van investeringen is reeds aangekondigd. Deze zal bestaan uit een uitbreiding van het park in oostelijke richting met in totaal 8 ha. De Efteling hoopt de eerste nieuwe attractie hier in 2020 te kunnen openen. De Efteling wil de komende jaren de 5 miljoen bezoekers vasthouden. Om dit te realiseren, staat het creëren van een optimale gastbeleving van het attractiepark en de verblijfsaccommodaties centraal.

Attractiepark de Efteling (1952)

Aan het Sprookjesbos uit 1952 zijn de afgelopen decennia talloze attracties, restaurants en winkels toegevoegd. Ondanks dat is het natuurlijke karakter altijd behouden gebleven. Bezoekers laten zich nog steeds verrassen in het Sprookjesbos, maar ze zoeken ook hun grenzen op in uitdagende achtbanen, dromen weg in feeërieke familieattracties, draaien rond in nostalgische carrousels en genieten van spectaculaire shows en kleinschalige optredens.

De Efteling wil haar gasten blijven verrassen met nieuwe attracties en sprookjes. De afgelopen jaren werden de dubbele houten racer-achtbaan Joris en de Draak (2010), de parkshow Raveleijn (2011), de fonteinenshow Aquanura (2012) en de dive coaster Baron 1898 (2015) aan het attractieaanbod toegevoegd. Sinds 1017 is daar Symbolica, Paleis der Fantasie, aan toegevoegd. Het Sprookjesbos, de basis voor haar succes, verloor de Efteling ondertussen niet uit het oog. De afgelopen jaren kregen Sprookjesboom (2010), de nieuwe kleren van de Keizer (2012) en Pinokkio (2016) hier een plaatsje. Daarmee telt het Sprookjesbos inmiddels 29 sprookjes.

Sinds 2010 is het park alle dagen van het jaar open. Op de jaaragenda prijken diverse evenementen, ieder met een geheel eigen beleving. Tijdens het Negen Pleinen Festijn in de zomermaanden kunnen de gasten tot in de kleine uurtjes genieten van alle attracties, shows en extra entertainment. Gedurende de Winter Efteling presenteert het park zich in wintersfeer, met winterse attracties en versnaperingen, duizenden lampjes en kampvuren. Tijdens het Oud & Nieuw-feest luiden de gasten onder het genot van vuurwerk en bubbels het nieuwe jaar in.

Aanbiedingen Overnachten
Hotel
Bosrijk
Loonsche Land
Overnachten in de EftelingGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *