Alles over Disney

Het begon met een persoon genaamd Walt Disney die samen met zijn vriend Ub Iwerks een bedrijf heeft gestart genaamd Laugh-O-Gram Studio. In dit bedrijf heeft Walt Disney zijn eerste film gemaakt genaamd Alice's Wonderland. Meteen al nadat de film is afgemaakt en klaar staat is het bedrijf al meteen failliet geraakt maar, toch is het een grote hit geworden in New York nadat een film producer de rechten van de film heeft gekocht vanuit Walt Disney. De film producer wou toch meer van deze film hebben dus, heeft Walt een contract getekend waarbij hij 6 extra series maakt voor de film. Voor dat hij het contract getekend had moest hij eerst naar Hollywood gaan omdat zijn broer, Roy O. Disney ziek werd en wou kijken hoe het met zijn broer is, daarnaast heeft hij ook met zijn broer gepraat over zijn idee en meteen is Walt Disney al een mede eigenaar geworden. Nu hij een nieuw bedrijf heeft en in Hollywood blijft, moest hij zijn vriend met zijn familie overhalen om mee te komen naar Hollywood om verder te animeren voor Walt en hier te wonen. Nadat alles klaar staat voor productie kon Walt Disney eindelijk het contract tekenen en beginnen met het maken van de gevraagde Alice's Wonderland series. Na het verzoek, was er ook gevraagd aan Walt Disney om een compleet nieuwe serie te maken. Dit heeft Walt Disney geaccepteerd en een nieuwe serie gemaakt met een nieuwe karakter genaamd Oswald the Lucky Rabbit en heeft met dit karakter 26 films in totaal gemaakt. Na de productie van beide series wou Walt Disney meer betaald krijgen maar dat werd afgewezen door de film producer. Helaas is het zo dat de film producer beschikt tot de rechten van Oswalt en heeft hij Walt Disney bedreigd dat de producer zelf verder zou gaan en meer films zou maken met het karakter als hij niet door ging werken met het afgesproken bedrag. Toch heeft Walt Disney dit verzoek geweigerd en daardoor heeft de film producer zijn animators een contract aangeboden. De meeste animators zijn daardoor weggegaan van Walt Disney, waardoor de filmproducer zelf een bedrijf heeft begonnen. Alleen zijn vriend en een paar andere animatoren bleven nog bij Walt Disney.

Het begin van het succes

Toch moesten ze een vervangende karakter maken voor Oswald. Hiervoor kwam de vrouw van Walt Disney met een idee voor de naam. de naam die zij bedacht heeft is Mickey Mouse. Met deze naam en met een paar wijzigingen aan het ontwerp is het beroemde karakter Mickey Mouse geboren. Met Mickey Mouse hebben zij de eerste film met geluid gemaakt genaamd ''Steamboat Willie''. Het was namelijk vroeger zo dat er nog geen films waren met geluid en werden stille films genoemd. Steamboat Willie werd al meteen een hele grote hit waardoor hij een grote leiding heeft gekregen in het worden van de grootste cartoon bedrijf. Met dit succes heeft Walt Disney nog meer films gemaakt met Mickey Mouse als hoofdrol karakter. Door de populariteit werd er ook een aanbod gedaan door iemand om een Mickey Mouse Club gestart in de Fox Dome. Dit bleek ook een goed idee te zijn omdat het een bekende theater gevuld heeft met 1,200 kinderen die dol zijn op Mickey Mouse en de club in wouden. Dit concept werd uiteindelijk uitgebreid naar meerdere theaters en waren er in totaal meer dan een miljoen kinderen als leden van de club.

De groei van Disney

Hierna kwam er nog een voorstel vanuit het bedrijf King Features Syndicate, een bedrijf dat bekend staat om de productie en verkoop van stipboeken. Het bedrijf heeft Walt Disney een voorstel gedaan om een samenwerking te starten voor het maken van Mickey Mouse strips en die te verkopen. Daarnaast hadden ze in de brief een paar voorbeelden geïllustreerd om het idee van het bedrijf te schetsen. Dit idee was goed gekeurd en heeft met het bedrijf een start gemaakt van dit idee. Door het succes heeft Walt Disney meer sectoren geopend binnen in het bedrijf. Hierdoor heeft Walt Disney de samenwerking veranderd naar een corporatie met de naam Walt Disney Production. Hierdoor kon de eerste strips verkocht worden en stond het bijvoorbeeld op 60 nieuwskranten en zelfs op andere nieuwskranten over de wereld heen. Hiermee weet de hele wereld van Walt Disney en Mickey Mouse. Door dit idee had Walt Disney nog een ander idee, hij dacht of het geen goed idee was om toestemming en vergunningen uit te geven aan mensen voor geld. Dit heeft Walt Disney geprobeerd met een man die in een hotel verbleef, de man vroeg aan Walt of hij het hoofd van Mickey Mouse op schrijftabletten kon zetten voor 300 dollar. Dit had Walt Disney geaccepteerd waardoor Mickey Mouse de eerste vergunde karakter is en is dit het begin voor het verkoop van Mickey Mouse spullen zoals knuffels, ook is dit het begin van het geven van vergunningen aan grotere bedrijven voor grotere bedragen omdat Mickey Mouse steeds waardevoller aan het worden is. Hiervoor heeft hij ook een advertentiebureau gesproken om Mickey Mouse spullen te adverteren waarop dit geaccepteerd was. Na alle dingen die Walt Disney heeft gedaan om Mickey Mouse te verspreiden over Amerika en de hele wereld, heeft Walt Disney binnen twee jaar 35 miljoen dollar gemaakt aan het verkopen van Mickey Mouse spullen. Er werd zelfs gezegd dat de spullen meer geld had oplevert dan de films zelf. Dit idee wou Walt Disney groter maken en uitbreiden om meer geld te maken en heeft hierdoor ook bedacht om de eerste Mickey Mouse horloges te maken en te verkopen met het bedrijf Waterbury Clock Company. Dit is een bedrijf dat bijna op het punt stond op een faillissement door de Grote Depressie. De verkoop van de horloges ging zo goed dat het bedrijf die de horloges heeft gemaakt gered is van een faillissement in de Grote Depressie van Amerika waarin veel bedrijven failliet gingen door de economie. Walt Disney had geen last van de Grote Depressie en heeft hierdoor heel veel profijt gemaakt.

Disney tegenwoordig

Door de jaren heen kwamen er meer karakters voor Mickey Mouse omdat de karakter langzaam gezien werd als een held door de kinderen, en een held heeft bijfiguren nodig, hierdoor kwamen de karakters van Donald Duck, Goofy, Minnie Mouse en Pluto. Dit zijn allemaal vrienden van Mickey Mouse waarmee zij een avontuur samen beleven. Door de jaren heen is het maken van Mickey Mouse films losgelaten en is er een begin gemaakt met het maken van unieke films met een van de vrienden van Mickey Mouse, en zelfs films met compleet andere karakters zoals Aladdin, Zootopia en nog veel meer. Deze films werden ook een hit en zijn deze films net als de klassiekers niet te vergeten. Door deze nieuwe films is het bedrijf nog steeds flink aan het groeien in populariteit. Tegenwoordig staat Disney ook bekend om de omkoping van veel bedrijven die ook bekend staan om hun cartoons zoals de makers van Toy Story, Star Wars en de Marvel series. Het doel van de omkopingen is dat zij de vergunningen mogen beschikken voor het blijven maken en ook verkopen van deze films. Ook voor deze films worden er nieuwe dingen gemaakt en unieke ideeën bedacht.