Het mooiste pretpark ter wereld!

Tegenwoordig zijn er talloze manieren waarmee mensen geëntertaind worden. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het soms moeilijk is om iets te kiezen. Toch is er een vorm van amusement die al jarenlang bestaat, maar toch nog steeds uitermate populair is. Dit zal ook nooit verdwijnen. Ik heb het hier natuurlijk over attractieparken! Een heel leuk tripje voor mensen van alle leeftijden. Tegenwoordig zijn er talloze verschillende te vinden over de hele wereld, sommige kleinschalig, sommige megagroot. De één heeft een heleboel attracties die de nodige adrenalinekicks geven, de ander is meer op families gericht. Wat voor jou leuk is, is deels persoonlijk. Echter, er zijn toch een aantal attractieparken die wereldwijd bekend staan als de beste ter wereld. Hieronder volgt een beschrijving van één van de beste, beroemdste en populairste attractieparken!

Disneyland in Californië: het eerste Disney pretpark

Disneyland werd in 1955 gebouwd. De geschiedenis van dit attractiepark is waanzinnig interessant. Het is namelijk het eerste Disney themapark. Het is dus een echte wereldwijde trendsetter geweest, en daarom een iconisch park. Verder is Disneyland Californië het enigste pretpark dat gebouwd werd tijdens het leven van Walt Disney, de vader van  het Disney bedrijf. Het park was het idee van hem en zijn broer. Volgens Walter was Disneyland toegewijd aan de idealen en dromen  die ook de Verenigde Staten hebben gecreëerd. Hij hoopte dat het park een inspiratie zou zijn voor de hele wereld. Aangezien er nu parken over de hele aardbol verschenen zijn, is zijn droom dus uitgekomen!

Disneyland is inmiddels uitgeroeid van een pretpark tot een resort

Het park is inmiddels uitgegroeid tot een resort: het Disney-resort. In de loop der jaren is het park flink uitgebreid, niet alleen met nieuwe attracties maar eveneens met talloze hotels waar bezoekers van het pretpark kunnen overnachten. Voor mensen die van ver zijn gekomen om het attractiepark te bezichtigen is dit een erg aangename uitbreiding.

‘California Disneyland’ en ‘Disney’s California Adventure’

Tegenwoordig bestaat het attractiepark min of meer uit twee delen. ‘California Disneyland’ en ‘Disney’s California Adventure’. Wat zijn de verschillen tussen beide attractieparken? ‘California Disneyland’ is wat klassieker. Dit is het oorspronkelijke pretpark en het heeft daarom een ‘vintage’ en ouderwetste sfeer. Elk park heeft ook zijn eigen attracties, wat ze verschillend maakt. Toch zijn er eveneens veel gelijkenissen, beide hebben talloze uitstekende eetgelegenheden en de attracties zijn geïnspireerd door bekende Disney films en personages.

Het prachtige en nostalgische ‘Main Street, USA’

Wat voor attracties zijn er allemaal te vinden in dit gedeelte van het pretpark? In ‘California Disneyland’ kom je binnen op het prachtige ‘Main Street, USA’. Deze attractie is gebaseerd op het Amerika van begin 20ste eeuw. In die tijd hadden veel stadjes een ‘main street’, dit was de belangrijkste straat waar veel winkeltjes en restaurants gevestigd waren. Disney heeft dit heel erg fraai nagebootst. De attractie heeft een hele authentieke en speciale vibe.

‘New Orleans Square’ een authentieke en spannende beleving!

 

Een andere prachtige attractie is het ‘New Orleans Square’. Hoewel dit niet zozeer een attractie is maar meer een themagebied dat bestaat uit meerdere verschillende attracties. Dit gebied is gebaseerd op het New Orleans uit de 19de eeuw. Deze beroemde Amerikaanse stad heeft een hele authentieke architectuur en sfeer, wat voor een deel komt door de Spaanse en Franse invloeden. Dit is terug te zien in het ‘New Orleans Square’. Bekende attracties die hier te vinden zijn: ‘Pirates of the Caribbean’ en ‘The Haunted Mansion’. ‘Pirates of the Caribbean’ is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige film. Dit is een hele leuke attractie die goed past bij de Spaanse invloeden van New Orléans.  Immers, de piratenfilm speelde zich af tegen een vergelijkbare achtergrond. ‘The Haunted Mansion’ is een spookhuis, wat natuurlijk niet mag ontbreken in een attractiepark. Wil jij eens flink de stuipen op het lijf gejaagd worden, dan is dit de attractie die je moet bezoeken. 

Fantasyland: boordenvol sprookjesfiguren en Disney klassiekers

Een ander prachtig gebied in ‘California Disneyland’ is het zogenoemde ‘Fantasyland’. Wat maakt deze plek zo mooi? Dit gebied is gebaseerd op sprookjesfiguren en beroemde en tijdloze Disney personages. Er is bijvoorbeeld een attractie die op de film Peter Pan gebaseerd is. Verder staat het kasteel van Doornroosje hier ook. De architectuur van dit gebied is gebaseerd op die van de Alpenlanden en dat van het Verenigd Koninkrijk. Het voelt dus erg Europees aan. Ben jij fan van een sprookjesachtige en dromerige beleving?  Dan ben je hier op de juiste plaats.

Het leuke, grappige en opgewekte ‘Mickey’s Toontown’

Dit leuke stukje in Disneyland is vooral voor kinderen erg leuk. Dit gebied van het pretpark heeft een cartooneske stijl, gebaseerd op de jaren 30. Hier wonen alle beroemde Disney figuren zoals Donald Duck en Goofy. Zij ontmoeten elkaar hier en hangen een beetje rond. Als je kinderen hebt kun je hier met ze op de foto gaan. Dit is heel erg leuk! Vooral voor ons Nederlanders is deze attractie heel mooi. Wij zijn immers allemaal opgegroeid met het lezen van de Donald Duck en wij zijn dus erg goed bekend met al deze figuren. Je weet natuurlijk wel hoe knotsgek Donald en Goofy zijn, je kunt je dus wel voorstellen dat een bezoekje aan deze plek heel erg grappig en leuk zal zijn.

Het avontuurlijke en geweldige ‘Adventureland’

Tot slot is een ander populair gebied dat je zeker moet bezoeken in het pretpark het zogenoemde  ‘adventureland’. Dit is een heel erg oud gebied, het was een van de ideeën van Walt Disney. Toch wordt het met enige regelmaat vernieuwd. Een van de populairste attracties uit het hele resort is de ‘Indiana Jones Adventure’. Dit is gebaseerd op de avonturen van Indiana Jones. Het is een hele avontuurlijke ervaring, net zoals de films dat zijn.

In het Disney California Adventure park zijn ook vele spectaculaire attracties!

Het andere pretpark van het Disney resort heeft ook vele mooie attracties. Een gedeelte dat je zeker moet bezoeken is ‘Hollywood land’ dit is gebaseerd op de jaren dertig toen Hollywood een gouden periode doormaakte. Wat ook mooi is aan dit pretpark zijn de standbeelden van Walt Disney en Mickey Mouse wanneer je binnen komt lopen, een prachtig eerbetoon aan deze legendarische figuren.

Zoals je ziet heeft Disney Californië heel erg veel te bieden, en we hebben niet eens alles besproken. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan wordt het toch echt een keertje tijd om dit prachtige pretpark te bezoeken!